Referenser

Tacksam kvinna 75+: För tre år sedan hade jag så ont i mina knän på grund av förslitning och artros att enda utvägen tycktes vara operation. Jag klarade knappt att gå uppför de få trappstegen som var fram till hissen i huset där jag bodde och hade otrolig värk. Eftersom jag inte ville operera, då även en operation inte alltid är lösningen på problem och kan gå fel, så hörde jag mig för om alternativa metoder i bekantskapskretsen. Då fick jag tipset om Kraniosakralterapi. Jag lyckades hitta Kjell Lindkvist – en av de få utövare som finns i Sverige, en annars vanlig metod i Tyskland. Samtidigt som jag höll vikten i schackt behandlade han mig enligt denna metod i kombination med Massageterapi och nu kan jag gå obehindrat upp för trapporna. På grund av min ålder kan jag naturligtvis inte röra mig som i ungdomen men blev ändå tillräckligt bra att jag inte ens behöver fundera på operation och kan gå normalt. Dessutom har jag fått tillbaka en rörlighet i kroppen som jag inte trodde var möjlig innan behandlingen”.

Anna, 48 år, sjuksköterska: Kjell är en kroppsterapeut som jag varmt kan rekommendera. Han har en gedigen utbildning och många verktyg som han använder sig av. Varje behandling har varit skön, behaglig, välgörande och min kropp har blivit rörligare. Kjell blandar olika terapier/metoder i behandlingen på ett inkännande och intuitivt sätt som gynnar just den klienten den dagen. Har haft problem med löparknä från och till och efter att ha fått några behandlingar av Kjell så har det blivit markant förbättrat. Kjell behandlar med stor närvaro och det märks verkligen att han tycker mycket om det han arbetar med.”

Åsa Cronhult, receptionist (f.d servitris och flygvärdinna): ”Jag har gått hos Kjell så långt jag kan minnas. Innan jag träffade Kjell gick jag hos olika massörer och kiropraktorer. Men jag blev inte bättre, hade problem med axlar, nacke och rygg. Men så träffade jag Kjell! Går sedan dess bara till honom. Kjell har magiska händer, jag kan gå dit med nackspärr o värk! Och går hem som en ny människa. Jag har provat de flesta olika behandlingar Kjell gör. Jag berättar var jag har ont någonstans och sen låter jag Kjell behandla. En annan sak jag verkligen uppskattar hos Kjell är att han aldrig fuskar med tiden!! Det gör en del andra. För mig är det viktigt då massage kostar. Jag kan varmt rekommendera Kjell till alla. Han är Stockholms bästa utan tvekan.”

Cecilia, trebarnsmor och geolog:Jag besökte Kjell första gången när jag var gravid med mitt tredje barn. Jag hade då problem med rörlighet och smärta i höfterna, bäckenet och därav svårt att sova. Kjells mjuka kraniosakralbehandlingar hjälpte mig att få tillbaka min rörlighet och då också min nattsömn. Efter förlossningen hjälpte hans behandlingar mig att återfå balans och rörlighet i kroppen. Jag känner mig lugn, jordad och oftast trött efter en behandling. Jag kan också uppleva att kroppen rör sig, svänger på ett mycket subtilt sätt, att kroppens muskler och leder långsamt återtar sina naturliga lägen och rörlighet. Kjells kraniosakralbehandlingar har gjort mig mer kroppsmedveten. Det känns som om en kraniosakralbehandling sätter igång kroppens egna flöden, aktiverar kroppen att finna sin naturliga balans.”

Ruben 24 år, filmare: ”Jag jobbar periodvis väldigt intensivt med projekt där jag är ytterst ansvarig att det genomförs och med bästa utgång. Vid dessa tillfällen ökar stressen och jag går in i ett högre tempo. Tankarna surrar och jag har många bollar i luften. När projektet är avslutat kan det ofta vara svårt för att komma ner i varv och stressa av. Ofta brukar jag umgås med vänner och familj eller meditera för att varva ner. Men ibland så är det otroligt svårt att få stressen att släppa kroppen. Tankarna går i 120 fast man inte har något att göra den dagen. Det känns som ett brus i skallen. Ett brus av tankar och stresshormoner som inte förstått att det är dags att slappna av. När jag kommer till Kjell så är det som han drar ut propparna och startar om systemet. Det känns nästa som en dimma av stress och tankar skingrar sig. Min andning går ner djupare och jag känner ett större lugn. Jag hittar någon slags nollpunkt där jag känner mig otroligt centrerad och balanserad. Jag sover djupare och känner mig lugnare och gladare. I det tillståndet känns inte mina bekymmer som så stora utmaningar och jag känner hur rötterna går ner djupare i jorden.”

Petra, projektkoordinator: ”Duktigare och seriösare massör finns inte. Min syster har gått länge hos Kjell och rekommenderade honom till mig redan för flera år sen. Men jag hade aldrig tid – inte förrän jag blev sjukskriven för stress. Det är över ett år sen och efter det unnar jag mig och min kropp att gå till Kjell och få massage och kraniosakralterapi en gång i månaden. Jag blir otroligt lugn och avslappnad, min värk i ryggen har blivit mycket bättre och mina knäproblem har tillsammans med behandlingen och bra träning nästan försvunnit helt. Det som är så bra med Kjell är att han är otroligt intresserad av det han gör. Därmed håller han sig uppdaterad inom ämnet, vidareutbildar sig och är intresserad av de människor han behandlar. Jag har rekommenderat Kjell till flera kompisar och alla är supernöjda.”

Gustav 29, lärare och musiker: Jag tycker att Kjells behandlingar är fantastiska. Även om hans tekniker är mjuka och försiktiga, händer det väldigt mycket i kroppen eftersom den själv upptäcker vad som behöver korrigeras. Jag har nästa svårt att förstå att så lätt beröring kan få igång så starka reaktioner -spänningar släpper i musklerna, andningen blir friare, stress försvinner. Kjell kan hålla sina händer under mitt huvud, och jag känner hur hela kroppen påverkas; det är oerhört fascinerande! Ibland blir jag trött efter en behandling, sover djupt på natten och drömmer mycket, ibland får jag energi. Ibland kommer jobbiga känslor och minnen upp, ibland får jag bara ett stort leende på läpparna och känner glädje. Det är otroligt skönt! Jag har dessutom alltid fått ett lugnt, vänligt och varmt bemötande av Kjell, och känt mig omhändertagen och trygg.”

Simona Wahlsten 33, lärare och mor till en härlig ettåring: ”Efter förlossningen drabbades jag av så svåra bäckenproblem att nästan varje rörelse gjorde ont. Då kom jag att tänka på Kjell, som jag besökt några år tidigare på grund av ryggvärk. Jag minns att jag redan då tyckte att han var den bästa massören jag haft och när jag bokade tid visade det sig att han nu utbildat sig till Kraniosakralterapeut. Behandlingen var så mjuk att det kändes som om det inte hände något alls, men redan efter första gången blev det en dramatisk förbättring! Jag trodde aldrig att det kunde gå så snabbt och är mycket fascinerad av denna metod. Idag är jag helt återställd men har fortsatt att gå lite nu och då i förebyggande syfte. Blir jag gravid igen skall jag inte vänta till efter förlossningen utan börja gå redan under graviditeten. Så fort jag hör någon klaga över smärtor någonstans i kroppen brukar jag rekommendera Kjell – han är en naturbegåvning.”

Anna Weilemar 31, pressansvarig:Jag har gått på behandlingar hos Kjell i över ett år och tycker att det är nödvändigt både för kropp och själ. Spänningar som jag inte ens visste fanns har släppt. Kjell tar sig verkligen tid med en. Ibland bubblar en massa känslor upp vid en behandling och det har hänt att jag börjat gråta. Det visar bara hur mycket det finns som man går och bär på inombords som måste få ”släppas ut”. Kjell lyssnar verkligen på hur man känner sig i kroppen och anpassar behandlingen därefter.”

Annie Ekström: ”Kom till jobbet en dag och kände mig hängig och hade spänningshuvudvärk. Tänkte nästan vända och gå hem och lägga mig, men gick ändå på Kjells massage på min inbokade tid jag hade tidigt på förmiddagen. Hur han gör vet jag inte, men med sina känsliga och healande händer fick han fatt i varenda spänning jag hade i huvud och nacke. På 20 minuter fick han mig att känna mig som en helt ny människa och jag kunde studsa upp från britsen och ta tag i dagens arbetsuppgifter. Kjell har jobbat mycket med långsiktigt resultat i axel- och nackpartiet och nu kändes det extra roligt med ett så snabbt resultat.”