Massageterapi

Ma050ssageterapi är ett stort område och i Axelsons utbildning, som jag har gått, ingår en mängd olika behandlingsmetoder förutom att man läser anatomi, fysiologi och sjukdomslära. På grund av bredden inom massage kan det upplevas väldigt olika beroende på vem man blir masserad av. Jag ska nu försöka beskriva det specifika med mitt sätt att massera.

Det ska vara skönt att få massage. Då får man vävnaden att slappna av. Detta leder till långsiktiga resultat. När jag masserar försöker jag gå igenom hela kroppen men jag lägger alltid störst fokus där problemen sitter. För att öka cirkulationen börjar jag ofta med några bindvävsgrepp. Jag försöker skapa en behagligt gungande rytm vilket smörjer lederna och skapar avslappning.

För att komma djupt in i musklerna masserar jag först muskeln i ett kort avslappnat läge och behandlar ömma punkter med pressur. Därefter sträcker jag på musklerna med olika töjtekniker. Jag lägger ofta in assisterande tekniker som Kraniosakral behandling och Strain & Counterstrain. På det här sättet diagnostiserar och behandlar jag tills jag uppnått önskat resultat.