Kroppsterapeut Kjell Lindkvist

kjell1994 började jag utbilda mig till massör på Axelsons gymnastiska institut. Vid sidan av mitt ordinarie arbete som murare och Vård biträde, masserade jag då vänner och bekanta. Fyra år senare gick jag Axelsons vidareutbildning till massageterapeut och blev då särskilt fascinerad av metoden Strain and Counterstrain (SCS), ett sätt att kommunicera med nervsystemet med hjälp av vilsamma ställningar. Jag upptäckte att jag med hjälp av den här metoden uppnådde mycket bättre behandlingsresultat än vad jag gjort tidigare. Boken ”Positional Release Therapy” har också varit en inspirationskälla som vidareutvecklat mig i denna metod.

Efter kursen startade jag eget företag och lade mursleven åt sidan för att helt kunna ägna mig åt behandlingar. Jag har sedan dess försörjt mig som massageterapeut och dessutom vidareutbildat mig till bindvävsmassör, vilket är en effektiv och behaglig metod för att öka blodcirkulationen. Under ett flertal resor i Indien och Thailand har jag studerat och låtit mig inspireras av deras olika behandlingsmetoder. Några år senare ville jag fördjupa mina kunskaper om kroppen. Läste då Basmedicin (steg 1-3) på Axelsons GI. Studierna ledde mig till ökad förståelse och ödmjukhet inför den fantastiska skapelse som människokroppen är.

2001 kom jag i kontakt med KranioSakral behandling, där man med hjälp av att känna in hur kroppen vill röra sig och kroppens rytmer guida och assisterar kroppen till balans och harmoni. Behandlingsmetoden är mycket mjuk och behaglig och leder till läkning för både kropp och själ. Jag har under ett par år också haft förmånen att arbeta tillsammans med en osteopat, vilket gett mig nya erfarenheter av Kraniosakralterapi. Intresset för KranioSakral behandling ledde mig sedan vidare till Bröderna Tranbergs institut, där jag gått en 1-årig utbildning till Kraniosakralterapeut.

2009 anlitade Dala Massageteam mig för att hålla en kurs i strain and counterstrain. Det blev ett fint möte som väckte min nyfikenhet på att massera vid idrottsevenemang. Efter att ha hållit denna kurs blev jag medlem i DMT och har varit med och masserat på flera Vasalopp. Vid 3 tillfällen har jag hållit kurs för dem, och jag har gått ett flertal givande kurser i DMT:s regi bland anat Kinesiotaping, Lymfdränage, Ligament balansering, Bindvävsmassage och Mobilisering. att som massör gå med i DMT kan jag varmt rekommendera. Där har jag både höjt min kompetens och lärt känna många underbara kollegor.

Samtalets helande effekt har alltid fascinerat mig. Genom årens lopp har jag för min egen personligga utveckling gått flera kurser i Rosenmetoden, en kroppsterapi vars fokus är sambandet mellan kroppsliga spänningar, känslor och vår berättelse. Jag har även genom åren gott mycket i samtalsterapi vilket varit utvecklande både privat och i min yrkesroll. Att se och känna den kroppsliga befrielse som uppstår när klienter delar något som tyngt dem är en fin upplevelse. Detta ledde mej till en tvåårig samtals utbildning på HumaNova och 2018 blev jag diplomerad Samtalscoach i Psykosyntes.

Mitt yrke har givit mig många fina möten. och trots att jag nu varit verksam i mer en 25 år så öppnas det ständigt nya vägar till utveckling. Man blir aldrig full lärd.