Kroppsterapeut Kjell Lindkvist

kjell1994 började jag utbilda mig till massör på Axelsons gymnastiska institut. Vid sidan av mitt ordinarie arbete som murare masserade jag då vänner och bekanta. Fyra år senare gick jag Axelsons vidareutbildning till massageterapeut och blev då särskilt fascinerad av metoden Strain and Counterstrain (SCS), ett sätt att kommunicera med nervsystemet med hjälp av vilsamma ställningar. Jag upptäckte att jag med hjälp av den här metoden uppnådde mycket bättre behandlingsresultat än vad jag gjort tidigare. Boken ”Positional Release Therapy” har också varit en inspirationskälla som vidareutvecklat mig i denna metod.

Efter kursen startade jag eget företag och lade mursleven åt sidan för att helt kunna ägna mig åt behandlingar. Jag har sedan dess försörjt mig som massageterapeut och dessutom vidareutbildat mig till bindvävsmassör, vilket är en effektiv och behaglig metod för att öka blodcirkulationen. Under ett flertal resor i Indien och Thailand har jag studerat och låtit mig inspireras av deras olika behandlingsmetoder. Några år senare ville jag fördjupa mina kunskaper om kroppen. Läste då Basmedicin (steg 1-3) på Axelsons GI. Studierna ledde mig till ökad förståelse och ödmjukhet inför den fantastiska skapelse som människokroppen är.

2001 kom jag i kontakt med KranioSakral behandling, där man med hjälp av ryggmärgsvätskans rytm guidar och assisterar kroppen till balans och harmoni. Behandlingsmetoden är mycket mjuk och behaglig och leder till läkning för både kropp och själ. Jag har under ett par år också haft förmånen att arbeta tillsammans med en osteopat, vilket gett mig nya erfarenheter av Kraniosakralterapi. Intresset för KranioSakral behandling ledde mig sedan vidare till Bröderna Tranbergs institut, där jag gått en 1-årig utbildning till Kraniosakralterapeut.

Nu vill jag gärna dela med mig av mina erfarenheter och hälsar er varmt välkomna på mina kurser och behandlingar.