Strain and Counterstrain

IMG_1920Vilolägesbehandling (Strain and Counterstrain SCS), även kallad Ortobionomi eller Positional Release Therapy, är en metod där man med hjälp av ömma punkter och bekväma lägen diagnostiserar och behandlar spänningar i hela kroppen. Den ömma punkten används för att lokalisera var spänningen sitter. Därefter för man kroppen in i ett läge av största möjliga komfort.

I det komfortabla läget skickar den spända vävnaden signaler till hjärnan att det känns bekvämt. Hjärnan skickar nu signaler till vävnaden att den ska släppa på spänningen. Denna kommunikation sker under stillhet. Slutligen för terapeuten långsamt patienten till normalläget under största möjliga avslappning.

SCS är ett fantastiskt komplement till annan behandling. Metoden brukar kallas för den mjuka kiropraktiken. Ett behagligt sätt att öka rörligheten i ryggraden utan knak och knyck. Med SCS har jag lyckats hjälpa många personer som inte blivit hjälpta av annan behandling. Speciellt de som har fått sina besvär efter fysiskt trauma som exempelvis whiplasholyckor.